Київ, вул. Дмитрівська, 9-11

Як подавати у тенісі

Як подавати у великому тенісі? Взагалі, як навчитися подавати у тенісі? Всі ці питання рано чи пізно торкнуться уми всіх гравців-початківців і любителів великого тенісу. Подача в тенісі є основою гри і найважливіша з точки зору результату, адже в цьому елементі тільки гравець впливає на можливий результат. Правильно і інтенсивно виконана подача може вирішити результат матчу або останнього очка, що бракує. Отже, щоб правильно подати у великому тенісі, потрібно запам'ятати кілька заповідей гри та підготувати тіло до максимального вкладення сили у удар.

Для початку визначаємося зі стійкою, яка залежить від того, яка рука є подаючою, якщо завгодно ударною. Класичний варіант правші передбачає стійку з правою опорною ногою перед ударом та підкиданням м'яча з поступовим переміщенням центру тяжіння на ліву ногу. Після визначення стійки необхідно відпрацювати розмах і удар ракеткою, тоді питання як подавати в тенісі відпаде сам собою. Перед ударом стаємо вже освоєну стійку з поворотом торса вправо. Права нога несе, змахуємо з петлею вздовж спини, ніби збираємося почухати її навколо ракетки, паралельно витягнутою лівою рукою виконується підкидання м'яча. Важливо під час подачі дивитися на м'яч строго.

Відведений від м'яча погляд не дозволить точно зробити удар, м'яч злетить з ракетки, удар вийде не сильним, та й траєкторія виявиться абсолютно непередбачуваною. Дивимося на м'яч аж до моменту удару ракеткою і тільки після цього можна перевести погляд на корт і перевірити правильність своїх намірів і достовірність виконання всіх вимог подачі. Суперечки про те, якою має бути позиція м'яча (висхідна або низхідна траєкторія) абсолютно безглузді. У будь-якому випадку головним є те, що м'яч змінює свою траєкторію перпендикулярно до лінії підкидання.

Після удару і під час удару по м'ячу в стійці, що розглядається, вкрай важливо не відривати носок лівої ноги від корту. Така витримка пози дозволяє вкласти максимум зусиль в удар і надати м'ячу більшого прискорення, що мінімізує шанси суперника відбити його. Після ознайомлення з теорією того, як правильно подавати в тенісі, рекомендується негайно відпрацювати всі рекомендації на корті. Практика та ще раз практика – ось основа успіху тенісиста. Важливо довести всі особливості удару до автоматизму, щоб застати суперника зненацька на самому початку гри.

Ми пропонуємо
LiveUp Sliding Disc 17 см Black-Orange (LS3360) Диски для ковзання
Head Extreme Jr. 25 Дитяча тенісна ракетка
Head IG Speed Jr. 25 Дитяча тенісна ракетка
Head Radical Jr. 25 Дитяча тенісна ракетка
Speedminton Set S600 Набори для спідмінтону
Speedminton Set S700 Набори для спідмінтону
Speedminton Set S900 Набори для спідмінтону
Butterfly Glayzer Накладки для ракетки