Київ, вул. Дмитрівська, 9-11

Як вибрати дитячу тенісну ракетку

Вибрати грамотно ракетку це нелегке завдання, як може здатися на перший погляд. Це пов'язано з тим, що ракетка не тільки діє на силу, точність і обертання, але від неї залежить і травмонебезпека юного тенісу. Тому проаналізуємо фізичні основи напруги та травми, які можуть виникнути в результаті роботи руки з тенісною ракеткою.

Існує всього три типи навантажень, які діє на руку спортсмена:

  • статичне навантаження – це утримання рукою якоїсь ваги протягом гри. 
  • динамічне навантаження – це сила, яка діє на руку в процесі розгону ракетки, удару по м'ячу та гальмування ракетки.
  • вібраційне навантаження – це гасіння рукою вібрацій, які виникають у ракетці під час удару та передаються в руку тенісиста.

Істотний параметр при покупці тенісної ракетки для дитини, на який потрібно сконцентрувати свою увагу - це довжина ракетки. Придбати дуже довгу ракетку не рекомендується, тому що дитині важко її утримувати на тренуваннях і під час турнірів. Що може негативно вплинути на його результати у великому тенісі. Внаслідок цього тенісну ракетку потрібно вибирати для дитини відповідної довжини, з якою їй буде зручно та комфортно грати, тобто слід звертати увагу не на вік, а на зростання юного спортсмена.

Крім цього, обрати правильну тенісну ракетку дитині допоможе координація юного спортсмена. Зокрема, що краще у спортсмена координація, то ракетку можна купити довшу. Але якщо ж у дитини координація в цей час розвинена не найкраще, то точніше вибрати більш коротку ракетку. Наразі ми проаналізуємо, як правильно підбирати тенісну ракетку для юного спортсмена за допомогою його зростання.

Ріст дитини у футах: до 3′10, у сантиметрах: до 118. Довжина тенісної ракетки у дюймах: 21”. Довжина тенісної ракетки у сантиметрах: 53.3.

Ріст дитини у футах: 3'11 - 4'5». Зростання дитини на сантиметрах: 119 – 135. Довжина тенісної ракетки в дюймах: 23». Довжина тенісної ракетки у сантиметрах: 58.4.

Ріст дитини у футах: 4'6» - 4'11». Зростання дитини в сантиметрах: 136 – 150. Довжина тенісної ракетки у дюймах: 25” або 26”. Довжина тенісної ракетки в сантиметрах: 63.5 чи 66.

Ріст дитини у футах: 5′ і вище. Зростання дитини у сантиметрах: 151 і вище. Довжина тенісної ракетки в дюймах: 27» і довша. Довжина тенісної ракетки в сантиметрах: 68.6 і довша.

Зараз, ви вже знаєте, яка ракетка підійде вашій дитині, залишилося тільки придбати її і тим самим порадувати юного тенісиста, хоч і на перший погляд це проста ракетка, а як багато вона може означати для вашої дитини.

Ми пропонуємо
LiveUp Sliding Disc 17 см Black-Orange (LS3360) Диски для ковзання
Head Extreme Jr. 25 Дитяча тенісна ракетка
Head IG Speed Jr. 25 Дитяча тенісна ракетка
Head Radical Jr. 25 Дитяча тенісна ракетка
Speedminton Set S600 Набори для спідмінтону
Speedminton Set S700 Набори для спідмінтону
Speedminton Set S900 Набори для спідмінтону
Butterfly Glayzer Накладки для ракетки