Київ, вул. Дмитрівська, 9-11

Збільшити розмір ручки ракетки

Часто гравці знаходять необхідним збільшити розмір ручки ракетки. Якщо ви один із цих гравців, ми покажемо Вам кілька різних способів зробити це, причому кожен із цих способів є оборотним. По-перше, давайте подивимося, які розміри існують і як вони класифікуються у США та Європі. Більшість ракеток, що виробляються, мають розміри ручки від 4 1/8 до 4 5/8 дюймів в колі (класифікація США). Ракетки для юніорів мають розмір ручки 4 дюйми. Європейські розміри від розмірів, прийнятих США.

Відповідність розмірів у США та Європі:

US Europe
4  1/8 1
4  1/4 2
4  3/8 3
4  1/2 4
4  5/8 5
4  3/4 6

Як Ви бачите, кожен європейський розмір відповідає 1/8 дюйма (1 = 4 1/8, 2 = 4 2/8 або 1/4, і т.д.) Так збільшуючи ручку ракетки на 1 розмір за європейською класифікацією, ви збільшуєте ручку на 1/8 дюйма за класифікацією, прийнятою США. Це найбільш поширений інтервал збільшення розміру ручки, хоча багатьом гравцям іноді необхідно збільшити розмір рукоятки на 1/2 розміру або 1/16 дюйма відповідно. Якщо Ви використовуєте намотування, то за її допомогою збільшуєте розмір ручки ракетки на 1/2 розміру. Більшість намотування мають товщину 1/16 дюйма і ідеально підходять багатьом гравцям для правильного збільшення розміру ручки ракетки, а також для додаткового поглинання вологи та амортизації. Крім намоток іноді застосовують і поліуретанові ручки, за допомогою яких надається додаткова товщина і амортизація. Збільшення ваги ракетки – 4-8 г. Зміна балансу – незначна.

Збільшити на 1/2 розміру (1/8 дюйма) за допомогою термозбіжного рукава



Ви також можете збільшити ручку ракетки на 1 або 1/2 розміру за допомогою спеціального термоусадочного рукава. Ці рукава прості у використанні. Для їх установки вам знадобиться фен або сушка з гарячим повітрям і деякі інструменти: ножниці і ножі.
Зніміть обмотку
Видалітьстару ручку (грип) і скріпки, щоб вони не помішали в подальшому і не створили бугорків.
Очистіть ручку ракетки від залишків снятого старого грипа.
Одягніть термоусадочный рукав на ручку ракетки, так щоб рукав виступав зверху ручки приблизно на 1 см.

Цю виступаючу частину рукава Ви зможете обрізати ножа після нагрівання рукава чи не обрізати її. Тоді при термоусадці рукав обхопить головку ручки, утворюючи кільце, в центральній частині якого буде видно логотип виробника даної ракетки. Якщо Ви все ж таки вирішили обрізати виступаючу частину рукава, дотримуйтесь інструкцій, наведених нижче. Хоча ми рекомендуємо робити це, т.к. можна легко подряпати головку ручки ракетки, що буде додатковою незручністю під час гри. Прокручуйте ракетку навколо осі в той час, як переміщаєте тепловий потік знизу вгору вздовж ручки ракетки. Щоб не допустити того, щоб рукав розплавився, не направляйте фен в одне місце протягом тривалого часу і не підносите фен занадто близько до рукава. Продовжуйте нагрівати термозбіжний рукав до тих пір, поки не зникнуть зморшки і рукав не стане повністю гладким. Перед тим, як обрізати виступаючу частину рукава дайте йому охолонути. Встановіть лезо ножа на рукаві на відстані 2-3 мм від краю ручки ракетки, обережно натисніть на ніж і провертайте ракетку вздовж осі, міцно утримуючи ніж на поверхні рукава, поки не обріжете виступаючу частину рукава повністю. Підвищення ваги ракетки - 7-8 грам. Зміна балансу – 0,3-1 см залежно від ваги та довжини ракетки. Щоб видалити рукав з ручки ракетки, обережно розріжте рукав уздовж довжини і зніміть його з ручки.

Збільшити на 1 розмір (1/8 дюйма) за допомогою термозбіжного рукава

Найпростіший і ефективний спосіб збільшити ручку ракетки на 1 розмір – використовувати термозбіжний рукав для збільшення ручки ракетки на 1 розмір. Підвищення ваги ракетки - 14-16 грам. Зміна балансу - 0,6-1,3 см в залежності від ваги і довжини ракетки.

Збільшити на 2 розміри (1/4 дюйма)

Можна встановити 2 термозбіжні рукави, кожен з яких збільшує ручку ракетки на 1 розмір, але істотно збільшиться вага ручки і самої ракетки. Маневреність ракетки погіршиться, але не так, якби таку ж вагу додали на обід ракетки. Збільшення ваги ракетки – 28-32 грами. Зміна балансу - 1,3-2,6 см в залежності від ваги і довжини ракетки.

Вам також сподобається
Збільшувальна трубка Babolat Grip Enlarger 900046/100
250UAH
Babolat Grip Enlarger 900046/100
Збільшувальна трубка
Овергрип Signum Pro Ultra Tac Black (поштучно)
Ми пропонуємо
LiveUp Sliding Disc 17 см Black-Orange (LS3360) Диски для ковзання
Head Extreme Jr. 25 Дитяча тенісна ракетка
Head IG Speed Jr. 25 Дитяча тенісна ракетка
Head Radical Jr. 25 Дитяча тенісна ракетка
Speedminton Set S600 Набори для спідмінтону
Speedminton Set S700 Набори для спідмінтону
Speedminton Set S900 Набори для спідмінтону
Butterfly Glayzer Накладки для ракетки